У Януковича нагадали, що "рукописи не горять"

П'ятниця, 17 вересня 2010, 15:11
Всі парламентські фракції в різні періоди намагалися скасувати політреформу 2004 року.

Про це в статті для "Дзеркала тижня" заявила перший заступник глави адміністрації президента, представник президента в Конституційному Суді Олена Лукаш.

При цьому вона зазначила, що Конституцію в редакції 1996 року, відновлення якої прагне Партія регіонів, Венеціанська комісія вважала демократичною і збалансованою.

"Всі парламентські партії хотіли скасувати закон №2222. Всі без винятку. І не просто хотіли, а, починаючи з 2006 року, зверталися до Конституційного Суду. Просто деякі про це сьогодні забули, проте "рукописи не горять", - йдеться в статті.

"Всього до КС з питання скасування "конституційної помилки-2004" звернувся 401 народний депутат, а голосувало за цей закон - нагадаю - 402 депутати", - заявила Лукаш.

"Тим, хто залякує сьогодні громадян "авторитарною моделлю Конституції Кучми" або "узурпацією влади", нагадаю: ухвалення Україною Конституції 1996 року було визнано головною подією року в області європейського конституційного права", - сказала вона.

Політреформа з моменту прийняття викликала критику європейських структур, які попереджали про можливість її судового оскарження та скасування, впевнена Лукаш.

Вона нагадала, що моніторинговий комітет ПАРЄ "Виконання обов'язків і зобов'язань Україною" висловлював стурбованість тим, що нові зміни до Конституції були прийняті без надання висновку КС.

"Останній факт має надзвичайно важливе значення, оскільки він може призвести до скасування закону №2222 КС", - зазначалося в документі ПАРЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...