Медведєв пожартував про Януковича і горбатий запорожець

П'ятниця, 17 вересня 2010, 17:17

Дмитро Медведєв і Віктор Янукович очолили черговий етап Міжнародного авторалі з нагоди сторіччя першого автопробігу на Приз Імператора Миколи II.

Від старту етапу, що знаходиться приблизно в 26 км від російсько-українського кордону, їм треба буде пройти більш 60 км до фінішу етапу в українському місті Глухів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Медведєв виїхав на своїй білій "Перемозі" 1951 року випуску. Він уже кілька разів приїжджав на цьому автомобілі на різні заходи, а під час одного з візитів Януковича в Росію прокотив на ньому свого українського колегу.

Президент України теж вийшов на пробіг на "Перемозі". Спочатку йому запропонували автомобіль кольору охра, але він захотів "Перемогу" кабріолет 1950 року випуску з м'яким дахом. Верхня частина автомобіля пофарбована бежевим кольором, нижня - бордова.

До кордону з Україною автопробіг очолював Медведєв.  Після перетину російської території він поступився лідерством українському колезі.

Перед тим як відправитися в дорогу, президенти поспілкувалися з учасниками автопробігу.

Зокрема, один з них, співак Дмитро Маліков розповів президентам про те, як проходив історичний автопробіг 100 років тому.

Зокрема, Маліков відзначив, що імператор Микола II дав старт автопробігові, однак сам у ньому не брав участі.

"Ми люди більш демократичні, ми самі поїдемо", - з посмішкою зауважив Медведєв. Він зізнався, що по-хорошому заздрить учасникам пробігу.

 Президенти також з інтересом оглянули деякі автомобілі, що беруть участь у пробігу.

Медведєву сподобалися яскраво-червоний "Шевроле Корвет" 1960 року випуску, а також "Астон Мартін ДБ6" 1969 року випуску.

Однак з не меншою повагою він відгукнувся і про знаменитий "горбатий" "Запорожець" ЗА-965 1962 року. "Наступні версії вже не такі стильні були", - сказав російський лідер.

Медведєв поцікавився в Януковича, чи їздив він на такому автомобілі.

"Намагався", - пожартував президент України. "У дитинстві, коли залізти міг, поки не виріс", - підтримав жарт президент Росії, маючи на увазі високий зріст президента України.  

Єдиним автомобілем, який президенти не тільки оглянули, але й сіли в салон, виявився "Ролс-Ройс Сілвер Рейд" 1957 року випуску.

Медведєв оглянув "Москвич"-401, ГАЗ-12 ЗИМ, а також "Волгу" ГАЗ-21. Він розповів, що в його батьків не було автомобіля. "Але коли ми сідали в таксі, у такі от "Волги", - це був кращий спогад дитинства", - зізнався президент РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News