У справі "Родовід Банку" з'явилися депутати

П'ятниця, 17 вересня 2010, 17:56

СБУ має намір поставити питання про зняття депутатської недоторканності з низки депутатів, які фігурують у справі "Родовід Банку".

Про це заявив у п'ятницю глава Служби безпеки Валерій Хорошковський, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Хорошковський зазначив, що справа щодо "Родовід Банку" складається з багатьох епізодів.

По одному з них колишній тимчасовий керуючий банку Сергій Щербина перебуває під вартою за ознаками скоєння злочину.

"Мова йде про 43 мільйони гривень в ході укладання договорів оренди та виконання ремонтних робіт у нежилих приміщеннях, які фактично банківською установою не використовувалися", - пояснив Хорошковський суть даного епізоду.

Крім того, він нагадав, що 27 травня в рамках цієї справи було порушено ще одну справу щодо Щербини у зв'язку з перевищенням службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

"На сьогоднішній день він залишається за гратами. Він хоч і досить впливова посадова особа в банку, але ми не розглядаємо його як вершину айсберга", - повідомив глава СБУ.

"Ми вважаємо і знаємо, що були інші дійові особи, в тому числі з депутатського корпусу, які впливали на прийняття ним (Щербиною) рішень", - додав Хорошковський.

Відповідаючи на питання "Української правди" чи проходить по цій справі колишній віце-прем'єр Олександр Турчинов, він сказав: "Більше вам сказати нічого не можу".

Як відомо, Щербина був затриманий у травні цього року.

Щербину пов'язували з депутатом від БЮТ Олександром Шепелєвим, який наразі входить до складу парламентської коаліції.

З квітня ГоловКРУ за дорученням президента і прем'єра почали перевірки і ревізії в трьох банках після їх капіталізації державою, зокрема, і в "Родовід Банку".

У ГоловКРУ заявляли, що в "Родовід Банку" були спроби знищити документи, що стосуються його рекапіталізацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування