Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Медведєв хочуть вберегти людей від хамства

П'ятниця, 17 вересня 2010, 19:43
Президент України Віктор Янукович та президент Росії Дмитро Медведєв хочуть спростити перетин кордону двох держав.

Таке питання обговорювалось під час двосторонньої зустрічі у п'ятницю в Глухові, повідомляє прес-служба українського президента.

"Ми дуже бажаємо досягти домовленості в тому, аби зробити пункти переходів комфортними для наших громадян. Важливо, щоб там був порядок", - зазначив Янукович.

Він підкреслив, що громадяни обох держав повинні мати можливість "перетинати кордон стільки, скільки їм потрібно, і при цьому почувати себе людьми - щоб їх не принижували в чергах, під час перевірок".

Президент України нагадав, що існує досить багато автоматичних засобів, які дають змогу здійснювати такі перевірки оперативно, дозволяють уникати хамства, приниження людської гідності.

"Я дуже хотів би, щоб ми тут, на цій землі, можна  сказати - на кордоні наших держав, - дали людям сигнал і надію, що ми зробимо те, чого вони бажають у питаннях, пов'язаних із перетином кордону", - підкреслив Янукович.

Він також наголосив, що на зустрічі у Геленджику, де незабаром відбуватиметься нарада з міжрегіонального співробітництва, також буде обговорено питання облаштування митних переходів, кордону, питання транспортних коридорів тощо.

"Для нас дуже важливо зараз домовитись, щоб було спільне розуміння того, як ми розвиватимемо транспортні коридори в бік Азії", - додав президент України.

У свою чергу президент Росії підкреслив, що можливо найголовніше для прикордонних регіонів і України, і Росії - "налагодження нормального, повноцінного обміну".

"Для цього потрібні розумні правила, які дозволяють нормально перетинати кордон", - зазначив Медведєв.

Нині ж, на його думку, під час перетину кордону існує "дуже багато бюрократії".

"Зайві вимоги, хамство, приниження, які відбуваються у різних місцях... Тут всі "хороші", - зауважив він.

"Наше завдання як президентів створити розумні правила регулювання у цій сфері", - переконаний президент Росії.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування