Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський в СБУ грає як на біржі?

Субота, 18 вересня 2010, 11:43
Теперішні дії СБУ - це не система впливу, заснована на вибудовуванні контактів, а силові акції з метою залякування.

Таку оцінку висловлюють працівники служби, думки яких неофіційно збирало "Дзеркало тижня".

"Функція спецслужби - бути інструментом впливу, а не демонстративного стеження. СБУ перетворюється на опудало, хоча завжди основним принципом була неприпустимість розголошування оперативної роботи", - зазначають експерти.

"Акції залякування - ефективний метод, якщо під ними є база. А в даних випадках СБУ просто маякує - ми є, ми пильнуємо", - наголосили вони.

Крім того, один з працівників української контррозвідки зазначив: "Логіка в діях СБУ відсутня тільки на перший погляд, якщо підходити зі звичайними критеріями оцінювання".

"Але подивімося на зовнішньополітичні пріоритети керівництва країни, на зв'язки голови СБУ і його власний політичний статус, на рівень персон, до яких проявляє увагу спецслужба, - і тоді очевидно, що в усіх цих діях прозирає залізна логіка", - сказав він.

За словами співрозмовника, глава СБУ Валерій Хорошковський ходить на доповідь до президента Віктора Януковича через день, "і щоразу приносить свідчення особистої лояльності".

"Кількість ворогів режиму збільшується, а отже, цінність Хорошковського як глави спецслужби зростає. Йде, як на біржі, гра на підвищення, але замість акцій торгують змовами, обшуками, арештами нібито численних нібито противників", - зазначив він.

"Вектор дій СБУ шокує з погляду методів і з погляду прозахідного політичного курсу останніх років. Але ситуація виглядає зовсім інакше, якщо подивитися на неї з погляду Росії", - наголосив працівник контррозвідки.

Крім того, видання повідомляє що плани екс-президента Віктора Ющенка щодо люстрації агентів КДБ у 2005 році заблокував сам екс-президент.

Газета пише, що він "побачив, наскільки багато людей з його власного оточення значилися в радянські часи в числі інформаторів і мали агентурні прізвиська".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування