Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва дала Україні павільйон за карбованець

Субота, 18 вересня 2010, 13:22

Україна отримала власний павільйон на ВДНГ у Москві.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, павільйон площею 1700 квадратних метрів Україна отримала в оренду на 50 років за символічну орендну платню - 1 російський карбованець на рік.

Клюєв повідомив, що така домовленість досягнута з першим віце-прем'єром РФ Ігорем Шуваловим.

За його словами, українській стороні доведеться реставрувати цей павільйон за свій рахунок, повідомляє прес-служба Кабміну.

Клюєв зазначив, що реставрація буде проводитися за рахунок бюджету України, але не виключив, що до цього будуть залучені зацікавлені українські компанії.

За інформацією першого віце-прем'єра, попередньо вартість реконструкції оцінюється в 8,1 мільйонів доларів. "Попередній кошторис представили. Мені здалося, що витрати занадто завищені", - додав Клюєв.

За його словами, роботи розпочнуться найближчим часом, коли буде розроблена проектна документація. "Думаю, з весни почнемо", - зазначив Клюєв, додавши, що це буде "красивий виставковий комплекс, який дуже потрібен Україні".

У свою чергу міністр економіки Василь Цушко повідомив, що до будівництва будуть залучені українські компанії, і це здешевить вартість. Він не виключив, що надалі на цій базі буде створено український бізнес-центр.

Планується, що кожен з 27 регіонів України зможе використовувати виставкові площі кожних два роки строком на 2 місяці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування