Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб провести люстрацію треба на колінах повзти до Москви?

Субота, 18 вересня 2010, 20:17
У 1988 в одній із Західній областей України серед чоловічого населення з 18 до 60 років кожен четвертий мав відношення до спецслужби.

Про це заявив екс-заступник глави Служби безпеки України Олександр Скіпальський в ефірі "Радіо Свобода".

Він заявив, що є противником люстрації: "Було б простіше сказати так, люстрація. Але я знаю, що це недоробка, це недолік діючого керівництва Служби безпеки, яка повинна була зробити цю люстрацію професійно, незримо, щоб не травмувати".

"Тому що я приведу вам страшну цифру періоду Радянського Союзу 1988 року. Стосується однієї із Західних областей. Чоловіче населення з 18 до 60 років, кожний четвертий мав відношення до спецслужби", - заявив Скіпальський.

За його словами, якби було ухвалено рішення про проведення люстрації, провести її можна "лише в єдиній можливості - якщо на колінах приповзти до Москви і попросити дати матеріали". "Які вони мають, бо в Україні цих матеріалів немає", - зазначив Скіпальський.

Також екс-заступник глави СБУ заявив: "Архівні матеріали раніше не розкривалися. Ними маніпулювали. Вони сьогодні в Україні знаходяться в такому стані, що: те, що вигідно знаходиться в одному місці, те, що невигідно - знищено".

"Тому перша помилка відкрита була - це, коли пан Наливайченко почав розкривати архіви колишнього КДБ", - сказав він.

"Якщо сама спецслужба починає розкривати те, що робили раніше її попередники - це була системна помилка. Цим повинні були займатися Інститут національної пам'яті, Рада національної безпеки з її Інститутом національної безпеки, але не сама служба", - вважає Скіпальський.

Крім того, він заявив, що Валерію Хорошковському некоректно було погоджуватися на посаду глави СБУ.

"Він, як бачимо, є успішний менеджер, бізнесмен. Має певні накопичення. І йти із бізнесу, приєднувати до бізнесу ще й погони, тобто відповідну службу - це нонсенс", - сказав Скіпальський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування