Литвин не знає, чи знайомив його Кравченко з Пукачем

Понеділок, 20 вересня 2010, 13:18
 

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не коментує деталі своєї очної ставки у справі Гонгадзе з генералом Олексієм Пукачем,посилаючись на таємницю слідства.

Про це він заявив у відповідь на прохання журналістів прокоментувати деталі цієї зустрічі.

"Я законослухняний громадянин, є таємниця слідства і деталі, про які я не збираюся говорити", - зазначив він.

Водночас Литвин в чергове висловив переконання, що "розслідування підтвердило його непричетність до цієї справи".

"Разом з тим я розумію, що це не влаштовує тих людей, які в свій час виписали відповідний сценарій і намагалися скерувати громадську думку за тим сценарієм", - сказав він.

Саме тому, за словами Литвина, необхідно, щоб слідство встановило, хто організовував прослуховування в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо свідчень Пукача, в яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко представляв Литвину Пукача як людину, яка безпосередньо розправилася з журналістом Гонгадзе, Литвин сказав:

"А що залишається говорити в даному разі генералу Пукачу? Я знаю, що було, що є в цьому житті і чого не було".

"Я стою перед вами, маючи всі підстави дивитися кожному з вас у вічі як і іншим людям. Разом з тим, я думаю, кожна нормальна людина розуміє, як складно виносити той шквал критики. Але прищепити мені комплекс вини не вдалося і не вдасться", - наголосив Литвин.

На ще одне уточнююче питання, чи звучала така фраза від Кравченка, Литвин сказав:

"А я звідки знаю, чи була, чи не була така фраза? Я повинен сказати, що все, що я черпаю з цієї справи, я черпаю з відкритих джерел. Я ні в кого не цікавлюсь, ні до кого не ходжу і нікому не телефоную".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News