У БЮТ кажуть, що після вигнання 28 "штиків" їм полегшало

Вівторок, 21 вересня 2010, 11:46

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов наголошує, що виключені з фракції БЮТ депутати не можуть створити окрему фракцію в парламенті.

Про це він сказав журналістам, коментуючи виключення 28 депутатів з фракції БЮТ.

Він пояснив норму регламенту Верховної Ради, за якою нова фракція може створюватися виключно за рахунок об'єднання більшості в рамках вже існуючих фракціях.

"Позафракційні фракцію створити не можуть. Вони зараз, користуючись окремими статтями регламенту, утворюють позафракційні групи і в рамках цих груп займаються своєю законотворчою діяльністю", - сказав Єфремов.

Він також учергове заперечив, що коаліція має на меті зібрати конституційну більшість.

"Сьогодні за законопроекти голосують 261-264 голоси, цього достатньо для того, щоб Верховна Рада конструктивно працювала. І якщо під час ухвалення якихось рішень нам буде необхідно 300 голосів, ми працюватимемо з колегами по парламенту і переконуватимемо їх підтримати нашу точку зору", - сказав Єфремов.

У свою чергу БЮТівець Андрій Кожем'якін, коментуючи виключення з фракції 28 депутатів, зазначив, що таким чином продовжується процес очищення.

"Ми виключили 28 депутатів, ще раніше - чотирьох, і в підсумку їх уже 32. Ви знаєте, сьогодні я прийшов у Верховну Раду і, чесно кажучи, мені стало в залі трошки легше, тому що нема цього тягаря. Тепер ми чесно зможемо дивитися нашим виборцям у вічі", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування