У БЮТ пояснили, навіщо "зачистили" Томенка і Кº

Вівторок, 21 вересня 2010, 13:41

Чотири заступники лідера фракції БЮТ склали свої повноваження у зв'язку з бажанням зосередитися на інших напрямках роботи.

Про це у коментарі "Українській правді" заявив БЮТівець Сергій Соболєв.

За його словами, Томенко, Білорус, Федорчук і Абдулін написали заяви про складення своїх повноважень за власним бажанням.

"Томенко, наприклад, є заступником голови Верховної Ради, Білорус - голова комітету. У них шалений обсяг роботи. Тобто ті, хто є на відповідальних посадах запропонували, що вони далі займатимуться своїми напрямками, і треба дати можливість заступникам концентруватися на роботі фракції", - сказав Соболєв.

На запитання, яким чином він сам в такому разі суміщатиме посаду опозиційного прем'єра з посадою заступника лідера фракції, він зауважив, що "якраз завдання опозиційного прем'єра полягає у підготовці законодавчих ініціатив".

"Якраз я і відповідаю за роботу фракції в частині законодавчих ініціатив, тому природно, що я залишаюся заступником (голови фракції). А крім того, є ще таке поняття, як квота ПРП, а я - голова ПРП", - сказав Соболєв.

За його словами, новопризначений заступник лідера фракції БЮТ Юрій Одарченко відповідатиме за регіональну політику, а Сергій Сас - за відповідність законодавчих ініціатив опозиції регламенту Верховної Ради.

Як відомо, раніше фракція БЮТ у Верховній Раді оновила своє керівництво.

Зокрема, депутати Микола Томенко, Олександр Абдулін і Ярослав Федорчук (члени виконкому БЮТ), Олег Білорус більше не обійматимуть посад заступників лідерів фракції.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування