Ментор Сінгапуру пояснив, у чому проблема України

Вівторок, 21 вересня 2010, 14:26
Одним з факторів, що стримують економічний розвиток України, є недостатнє знання населенням англійської мови.

Про це заявив міністр-ментор Сінгапуру Лі Куан Ю на презентації своєї книги "Сінгапурська історія" у вівторок в Києві.

"Представники вашої країни є дуже освіченими людьми, зокрема в науково-технічній сфері. Але є один невеликий недолік, і він істотний: дуже мало людей може вільно спілкуватися англійською", - сказав він.

Лі Куан Ю повідомив, що в основу стратегії економічного розвитку Сінгапуру, який досяг останнім часом значних економічних успіхів, свого часу було покладено загальне вивчення англійської мови.

Це дозволило забезпечити лінгвістичні переваги перед сусідами, і залучити значні інвестиції, у тому числі і за рахунок того, що сінгапурці розмовляли з інвесторами на одній мові.

Лі Куан Ю зазначив, що з урахуванням економічного зростання, яке спостерігається останнім часом у Китаї та Індії, сінгапурці почали також активно вивчати мови, якими розмовляють в цих країнах.

Він також порадив українцям активніше розвивати морський транспорт, який дозволяє забезпечувати значну перевалку вантажів, чого не може зробити авіація, а також, на першому етапі зробити пріоритетним розвиток наукоємних та інформаційних технологій.

У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив Лі Куан Ю про те, що уряд уже визначив низку пріоритетів розвитку економіки країни, бачить в їх числі космічну, авіабудівну галузь, галузь нанотехнологій та інші.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News