Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В'ячеслав Кириленко вимагає від Медведька захистити свою соратницю

Вівторок, 21 вересня 2010, 14:52


Голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко вимагає від Генпрокуратури припинити переслідування членів цієї партії.

Як повідомляє прес-служба "За Україну!", він звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з вимогою вжити заходів щодо захисту студентки Майї Москвич.

Москвич - студентці Луцького національного технічного університету та члену партії "За Україну!", - за даними партії, "погрожують виключенням з університету через організацію акції проти свавілля СБУ".

17 вересня в Луцьку, біля стін СБУ у Волинській області, відбулася акція на захист українського історика Руслана Забілого, зазначає "За Україну!".

Кожен учасник флеш-мобу приніс до будівлі СБУ комп'ютерний диск із "таємною інформацію" для СБУ з записаними на них матеріалами про ОУН і УПА, які стали відомі громадськості завдяки зусиллями Забілого та його колег. Таким чином, зазначає прес-служба партії, активісти стверджували: "Забілий віз інформацію для мене".

Також активісти подарували книги "Літопис УПА" працівникам Служби безпеки, - додається в повідомленні.

У переддень акції до Майї Москвич, яка була координатором протесту, нібито телефонували співробітники СБУ і намагалися дізнатися про деталі акції.

Наступного дня її викликав на розмову декан факультету бізнесу Тарас Божедарник.

"Близько 40 хвилин декан факультету Тарас Божедарник намагався переконати мене не проводити цієї акції. І взагалі відмовляв від громадської діяльності. Інакше мене виключать з університету", - розповіла Майя, студентка 5 курсу.

Вона заявила, що в жодному разі не відмовиться від громадської діяльності і відстоюватиме це право.

Москвич подала заяву до прокуратури області про неправомірні дії декана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...