У БЮТ відібрали комітет. Щоб "протиснути" Податковий кодекс?

Четвер, 23 вересня 2010, 11:37

Верховна Рада відкликала БЮТівця Сергія Терьохіна з посади голови комітету з питань податкової та митної політики.

За відповідне рішення проголосувало 253 депутати. Зокрема, 170 депутатів від Партії регіонів, 2 - від БЮТ, 10 - від НУНС, 27 - від Компартії, 19 - від Блоку Литвина, 25 позафракційних.

Цією ж постановою головою комітету призначено "регіонала" Віталія Хомутинніка.

Терьохін залишився членом цього комітету.

"Регіонали" мотивували свою ініціативу тим, що через саботаж Терьохіна і БЮТівців неможливо зібрати повний склад комітету і проводити засідання.

У свою чергу Терьохін пов'язав своє усунення від керівництва комітету з внесенням до парламенту урядового Податкового кодексу.

"Потрібно, щоб через комітет він отримав "повний одобрямс". Зі мною такого не буде. Тому треба поставити ручного звєрька", - сказав він.

При цьому він пообіцяв, що "де б він не був", "спокою цим аматорам" він не дасть.

"Мені ще краще бути формально відстороненим від цього документу. Але мушу вам сказати - ми відкрили ящик Пандори. Таким чином, ви можете просто прийняти одне рішення - всіх представників опозиції викинути з усіх комітетів, опозицію відправити у неоплачувану відпустку, і працюйте собі далі", - сказав Терьохін.

Як відомо, раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв, що "регіонали" не претендують на посаду голови комітету з питань податкової та митної політики, яку обіймає Терьохін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News