Екс-БЮТівці почали копати під Гриценка

Четвер, 23 вересня 2010, 14:21
Чотири депутати запропонували спікеру Володимиру Литвину звільнити Анатолія Гриценка з посади глави Комітету з питань нацбезпеки і оборони.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав сам Гриценко.

За його словами, авторами листа були Олег Черпіцький, Ігор Савченко, Петро Кузьменко та Володимир Іваненко, яких виключили з фракції БЮТ.

Депутат зазначив, що причиною такої пропозиції, як вказано в листі, є "систематичне порушення Гриценком норм регламенту, допущення ним суттєвих недоліків у підготовці комітетських засідань, непоодиноких випадків ігнорування думкою депутатів".

Також Гриценка звинувачують у незабезпеченні "належного ведення організаційної роботи з питань взаємодії комітету з іншими комітетами та з органами виконавчої влади".

"Насправді причина є іншою - два тижні тому наш комітет одноголосно відхилив явно корупційний законопроект Олега Черпіцького (про землі оборони)", - зазначив Гриценко.

Так, за словами депутата, комітет уповноважив Гриценка "письмово звернутися до президента і прем'єра з пропозицією - невідкладно розглянути і вирішити питання щодо звільнення його брата, Олександра Черпіцького, який півроку обіймає посаду заступника міністра оборони без права допуску до державної таємниці".

Водночас члени комітету з питань національної безпеки і оборони направили Литвину письмове звернення, у якому звинувачення на адресу Гриценка називаються "безпідставними і такими, що не відповідають дійсності".

"Комітет також звертає увагу на ту обставину, що чотири народних депутати - автори згаданого звернення, не є членами комітету і жодного разу не були присутніми на його засіданнях", - йдеться у листі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування