Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник знову змінив ректора Донецького університету

Четвер, 23 вересня 2010, 14:52
Міносвіти призначило в.о. ректора Донецького національного університету декана обліково-фінансового факультету Петра Єгорова.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела.

"Заступник міністра Євген Сулима, який прибув до Донецька, представив нового керівника і змусив у своїй присутності написати заяви про звільнення двох проректорів - Андрія Кучка, який виконував обов'язки ректора після скандального звільнення Володимира Шевченка та Віктора Бондаренка", - йдеться у публікації.

"Зараз відкрили кабінет Володимира Павловича (Шевченка), який весь цей час стояв закритим, і виносять з нього речі. Причому за відсутності самого Володимира Павловича, який зараз на конференції в Алушті", - розповів співрозмовник.

Противники нового призначення вже готують скаргу до прокуратури.

"У законі про вищу освіту взагалі немає такого положення, щоб після закінчення контракту безпосередньо призначати виконуючих обов'язки", - заявила заступник глави Донецької облорганізації товариства "Просвіта" Марія Олійник.

"Вони повинні були оголосити конкурс на вакантну посаду, а призначати свою людину безпосередньо міністерство може тільки в тому випадку, якщо три етапи конкурсу пройшли безуспішно", - сказала вона.

Як відомо, ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко був звільнений наказом глави Міносвіти Дмитра Табачника 29 липня у зв'язку із закінченням контракту.

З тих пір Міносвіти, незважаючи на численні вимоги колективу вузу, так і не оголосило конкурс на заміщення вакантної посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...