Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скарга "Нафтогазу" у справі з РУЕ дійшла до Верховного суду

Четвер, 23 вересня 2010, 15:51


До Верховного суду України надійшла скарга "Нафтогазу України" на рішення Шевченківського райсуду й Апеляційного суду Києва на користь "РосУкрЕнерго".

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

За їхньою інформацією, скарга НАК на рішення Шевченківського райсуду Києва від 13 серпня 2010 року й рішення Апеляційного суду столиці від 17 вересня цього ж року надійшла в приймальню громадян Верховного суду в четвер, 23 вересня.

Суди нижчої інстанції визнали рішення Стокгольмського суду на користь швейцарського газотрейдера "РосУкрЕнерго" і примусили "Нафтогаз" виконати його.

Стокгольмський арбітражний суд 8 червня поточного року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярда кубометрів природного газу.

13 серпня Шевченківський районний суд Києва визнав його - таким чином воно набрало сили на території України. Втім, у Реєстрі судових рішень це рішення райсуду відсутнє, зазначає видання.

Апеляція на рішення Шевченківського райсуду була подана 18 серпня, і до неї був долучений весь перелік документів і опис обставин, які призвели до того, що "РосУкрЕнерго" отримала можливість мати претензії до НАК "Нафтогаз України".

Однак Апеляційний суд міста Києва 17 вересня, не привертаючи уваги громадськості, ухвалив рішення на користь "РосУкрЕнерго".

Для завершення процедури імплементації рішення Стокгольмського арбітражного суду необхідно останнє рішення - Верховного суду України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування