"Криворіжсталі" загрожує ще одна реприватизація?

Четвер, 23 вересня 2010, 16:35
Найближчим часом може повторитися реприватизація "Криворіжсталі".

Як пише тижневик "Коментарі:", ще на початку літа заступник генпрокурора подав до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним додаткової угоди до договору купівлі-продажу акцій металургійного комбінату.

Угоду просять визнати недійсною в частині зміни термінів інвестиційних зобов`язань покупця, які були прийняті влітку 2009 року.

Відповідачами у справі виступають Фонд держмайна та компанія ArcelorMittal Duisburg GmbH. 26 липня Господарський суд прийняв справу до розгляду і призначив слухання на 15 вересня. Однак через зміну судді у справі і неявку сторін засідання перенесено на 1 жовтня.

Як повідомило джерело в українському підрозділі ArcelorMittal, на підприємстві чули про позов Генпрокуратури, однак німецька компанія групи, яка виступає відповідачем, не отримувала ніяких офіційних повідомлень про початок процесу.

Якщо процес закінчиться на користь прокуратури, припускає видання, то у держави будуть всі шанси домагатися в суді розірвання договору купівлі-продажу.

У перерахунку на нинішній курс долара, як і раніше, покупцеві доведеться повертати не 5 мільярдів доларів, а трохи більше 3 мільярдів доларів. Нинішня вартість "Криворіжсталі" коливається в межах 4-5 мільярдів доларів.

Водночас, зазначає видання, не виключено, що в компанії індійського мільярдера намагатимуться залагодити питання мирним шляхом.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування