У Азарова збираються "ощасливити" мільйони родин

П'ятниця, 24 вересня 2010, 11:25
Станом на 24 вересня поточного року за призначенням субсидій за спрощеним порядком звернулося 792 тисячі 200 родин.

Про це заявив міністр праці та соцполітики Василь Надрага, виступаючи у Верховній Раді.

За його словами, це "в 3,5 рази більше, ніж одержувачів житлових субсидій у липні цього року".

"За нашими прогнозними оцінками до 90-95% з числа тих сімей, які звертаються за призначенням житлових субсидій, вони отримують це право і отримують ці субсидії", - сказав міністр.

Надрага зазначив, що невеликий відсоток звернень за призначенням субсидій пов'язаний з тим, що "поки на вулиці тепло і в домівках не працюють котли та батареї, обсяг споживання газу є незначним, а відтак комунальні платежі не перевищують поріг, за яким виникає право на субсидію".

"Найбільшу кількість звернень ми очікуємо у жовтні-листопаді", - додав він, зазначивши що за прогнозами фахівців, кількість родин, які отримають субсидію, буде коливатися від 1 до 2,5 мільйонів.

Також міністр заявив: "Урядовим рішення від 8 вересня органам праці та соціального захисту населення надано право призначати субсидії на опалювальний сезон на підставах заяв, поданих громадянами у серпні-вересні поточного року".

"Тобто вдруге подавати документи громадянам, якщо вони це зробили у серпні-вересні, непотрібно. З початком опалювального сезону їхні документи будуть розглянуті і їм будуть призначені відповідні субсидії", - наголосив Надрага.

"Навіть якщо звернення за призначенням субсидії від громадянина до управління соціального захисту надійшло до 1 листопада, субсидії можуть бути призначені з серпня цього року", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News