Рада викликала Медведька і Могильова на "килим" через журналістів

П'ятниця, 24 вересня 2010, 12:57

Верховна Рада заслухає генпрокурора Олександра Медведька та голови МВС Анатолія Могильова у зв'язку з розслідуванням справи про зникнення журналіста Василя Климентьєва та інших резонансних справ, пов'язаних з діяльністю представників ЗМІ.

Про це йдеться у постанові, ухваленій 357 голосами депутатів у п'ятницю.

Постанову ухвалено за результатами звіту тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова та перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Звіт ТСК також передбачає необхідність "звернути увагу Кабміну, Держкомтелерадіо, Генпрокуратури, МВС та СБУ на необхідність оперативно реагувати на звернення та повідомлення журналістів, якщо вони мають факти щодо втручання... влади у діяльність ЗМІ".

З метою вдосконалення законодавства щодо забезпечення прав журналістів постановою передбачено розглянути низку законопроектів, зокрема, "Про доступ до публічної інформації", зміни до закону щодо посилення гарантій свободи слова та протидії цензурі, а також проект постанови "Про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборчий період 2010 року".

Крім того, постановою передбачено продовжити термін діяльності ТСК на 9 місяців з наступним звітом у березні 2011 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування