У БЮТ думають, що з Конституцією буде, як з "тушками"

П'ятниця, 24 вересня 2010, 13:12

Конституційний Суд збирається своїм рішенням відновити Конституцію, ухвалену в 1996 році, припускає член фракції БЮТ Сергій Власенко.

"Влада, використовуючи підконтрольні медіа, зомбуючи людей, буде говорити, що Конституційний Суд відновив дію Конституції 1996 року. Такий розвиток також можливий", - сказав він журналістам у п'ятницю. 

Разом з тим, за його словами, з юридичної очки зору КС не має повноважень визнавати конституційною або неконституційною частину самого Основного закону, а лише може звернути на це увагу органів державної влади. 

"Юридично виваженим рішенням буде, якщо КС визнає, що були процедурні порушення під час прийняття закону 2222 і КС може звернути на це увагу", - зазначив Власенко.

"КС вправі звернутися до будь-якого органу, в тому числі до Верховної Ради, з побажаннями, рекомендаціями, пропозиціями тощо, але не більше. Ніяких правових наслідків, пов'язаних з дією або не дією якихось норм Конституції, таке рішення не містить і не повинно містити, і повноважень таких у КС немає", - наголосив він.

На запитання, яким чином опозиція збирається відстоювати політреформу, Власенко зазначив:

"Я змушений констатувати, що влада сконцентрована в Україні таким чином, що опозиція практично позбавлена реальних важелів впливу, окрім апелювання до суспільства. Іншого важелю у нас немає".

Як відомо, раніше Конституційний Суд визнав право депутатів входити до коаліції навіть, якщо вони не є членами фракцій, які її сформували.

У своєму рішенні КС зазначив, що рішення від 2008 року, які забороняло формування коаліції окремим депутатам, було ухвалено без врахування регламенту Верховної Ради, що був ухвалений як закон у 2010 році.

При цьому КС не рекомендував Верховній Раді скасувати своє попереднє рішення, а скасував його сам.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...