"Регіоналка" просить пояснити, чому СБУ шпигує за журналісткою

П'ятниця, 24 вересня 2010, 14:22

"Регіоналка" Олена Бондаренко просить СБУ пояснити, у зв'язку з чим її співробітники збирають інформацію стосовно журналістки Вікторії Сюмар.

Відповідний депутатський запит вона направила до СБУ, пише Телекритика.

Зокрема, Бондаренко просить пояснити, яку ціль переслідує СБУ, збираючи інформацію про Сюмар.

"Які підстави є у СБУ збирати інформацію про Сюмар? Якщо підстав для таких дій немає, то хтось із працівників СБУ перевищив свої повноваження. Коли він буде покараний? Якщо це знов якась провокація, чому СБУ досі не розібралося, хто і навіщо вживає такі методи дискредитації служби безпеки? Чому досі ніхто не покараний в історії з Артемом Скоропадським?", - цікавиться вона.

Бондаренко також вважає, що у відповідях на ці запитання зацікавлена "більш, аніж хтось сама СБУ".

"Суспільство має знати: чи професійна наша служба безпеки, чи залякує журналістів СБУ, задля чого це робиться? Якщо ні, то -  чи проти держави ведуть інформаційну війну із допомогою провокацій, чи спроможна наша служба безпеки протистояти цьому?", - ідеться в запиті.

Також Бондаренко каже, що цим запитом хоче підтримати Вікторію як колегу.

"...У 2005 році, коли працювала прес-секретарем Бориса Колеснікова, мене переслідували турчинівські  шпигуни. Тому що консьєржки із нашого під'їзду досі пам'ятають ці "задушевні" бесіди про те, "хто, що і як" у квартирі №... Я зверталася за підтримкою до своїх колег, але у відповідь почула лише тишу. Мені було страшно, а колегам байдуже. Тоді мене підтримав тільки сайт Обком. Наразі, якщо Вікторію переслідують, я не хочу щоб вона була сама", - ідеться в запиті.

Як відомо, Сюмар написала у своєму блозі на УП про те, що працівники СБУ розпитували консьєржку в її будинку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування