Колишньому землеміру можуть "пришити" справу

П'ятниця, 24 вересня 2010, 14:33
Генпрокуратура обіцяє дати оцінку діяльності колишнього керівництва Держкомзему.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в п'ятницю в інтерв'ю журналістам у Києві.

"У нас є матеріали щодо вже колишнього керівника Держкомзему Олега Кулініча, але ми не встигли завершити перевірку і було ухвалено рішення про звільнення його з займаної посади", - сказав він.

"Але ми перевірку обов'язково завершимо і приймемо рішення відповідно до чинного законодавства", - зазначив генпрокурор.

Відповідаючи на питання про те, чи означає це, що Кулініч буде притягнутий до кримінальної відповідальності, Медведько сказав: "Я ще не знаю. Якщо будуть підстави, то ми порушимо кримінальну справу відносно Кулініча".

Заступник генпрокурора Віктор Занфіров зазначив, що розповів на засіданні колегії Генпрокуратури, що в Держкомземі проходили маніпуляції з кадрами.

"Маніпуляції з кадрами в Держкомземі, його структурних підрозділах призвели до збитків держави в сумі понад 100 тисяч гривень", - сказав він.

Занфіров також підкреслив, що ці кошти були сплачені незаконно звільненим 18 начальникам управлінь в 11 регіонах і за рішенням судів ці начальники були відновлені на роботі.

За його словами, Держкомзем неналежним чином контролював дотримання земельного законодавства і його керівники самі найчастіше здійснювали правопорушення.

Також генпрокурор зажадав від своїх підлеглих вжити заходів щодо виявлення корупційних організованих груп, які роблять законними самовільно захоплені ділянки землі, а також легалізують зловживання у земельній сфері.

Говорячи про відшкодування збитків від зловживань у земельному законодавстві, Медведько підкреслив, що 77% збитку по таких справах відшкодовується ще під час слідства, і в поточному році з 75 мільйонів силами прокуратури відшкодовано більше 55 мільйонів гривень збитків.

Крім того, він поскаржився на неправомірні судові рішення, якими відводяться земельні ділянки.

Також Медведько розкритикував роботу прокурорів, які недостатньо виявляють такі порушення і підкреслив, що за масові порушення земельного законодавства повинні нести дисциплінарну відповідальність і прокурори областей.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування