"5 канал" відкидає звинувачення в цензурі

П'ятниця, 24 вересня 2010, 14:41


"5 канал" заперечує наявність цензури в своїй роботі.

Про це йдеться у повідомленні каналу у відповідь на записи Сергія Лещенка та Мустафи Найема у блогах на "Українській правді" про факти цензури на каналі, повідомляє "Телекритика".

"Робота інформаційної служби "5 каналу" зазвичай знаходиться під пильною увагою колег та небайдужого суспільства, і ми вдячні за ці прояви спостережливості. Але хочеться зазначити, що в цій справі потрібно оперувати в першу чергу фактами", - зазначає "5 канал".

"А фактом прояву цензури може бути вихід або не вихід сюжету, теми чи програми в ефір. Отже за таким критерієм дискусія щодо підсумкового сюжету "Справа Гонгадзе: 10 років..." апріорі втрачає будь-який сенс", - стверджує канал.

Також у заяві наголошується, що інформаційна редакція "5-го каналу" працює виключно за засадами редакційної політики, "які розроблені та впроваджуються з метою належної підготовки авторів і редакторів програм до взяття на себе певних викликів, не виходячи при цьому за межі тих норм, на які спирається репутація "5 каналу" як виробника збалансованих та неупереджених новин".

Саме тому, зазначає прес-служба каналу, кожен сюжет, випуск новин, аналітична програма або ток-шоу підлягає дискутуванню та приймається на спільній нараді відповідних відділів.

"Мені здається, немає значення для глядача 5 каналу - були якісь розмови чи ні. Сюжет вийшов в ефірі програми, яку я готував як випусковий редактор", - цитує прес-служба випускового редактора Петра Стебницького.

Раніше журналісти Сергій Лещенко та Мустафа Найем у своїх блогах на "Українській правді" писали про випадки цензури на "5 каналі".

Так, Найем у записі "5 канал. Цензура-hard" розповів про конфлікт між головним редактором каналу Володимиром Мжельським та журналістом Ольгою Сніцарчук при підготовці сюжету про справу журналіста Георгія Гонгадзе для програми "Час: Підсумки" від 19 вересня.

За словами Найема, редактор вимагав підкорегувати політичну складову сюжету - імовірніше за все, прибрати згадку про причетність Володимира Литвина до справи Гонгадзе.

Після того, як журналістка відмовилася виконувати вимогу редактора і її підтримали випусковий редактор Петро Стебницький та ведуча програми Тетяна Даниленко, сюжет вийшов в ефір у нередагованому вигляді, повідомляв журналіст.

Лещенко у записі "5 канал. Цензура-soft" писав про проблеми із підготовкою сюжету Ольги Кошеленко про дороги для Януковича та Азарова, побудовані коштом державного бюджету, який так і не вийшов на 5-му каналі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування