Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв: Надто багато людей, які не хочуть працювати

П'ятниця, 24 вересня 2010, 17:06
Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв доручив керівникам обласних адміністрацій взяти під особистий контроль розрахунки за газ.

На селекторній нараді за участі всіх керівників областей, міст Києва та Севастополя, він назвав ситуацію з оплатою за використаний газ вкрай незадовільною, повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд чекає від вас вжиття дієвих заходів щодо безумовного забезпечення стовідсоткових поточних розрахунків та погашення заборгованості", - заявив перший віце-прем'єр.

Він підкреслив, що на попередній селекторній нараді було рекомендовано місцевим органам виконавчої влади посилити відповідальність керівників підприємств тепло- та водопостачання за дотримання платіжної дисципліни.

"Неефективних керівників потрібно поміняти, надто багато людей, які не хочуть працювати. Звикли з року в рік накопичувати борги, які потім списуються. Такого більше не буде. Ви розумієте, що за імпортний газ потрібно розраховуватися своєчасно?", - заявив Клюєв.

"У 2010 році "Нафтогаз" реалізував 30,3 мільярдів кубометрів природного газу на суму понад 43 мільярди гривень", - повідомив Клюєв. За його словами, заборгованість складає 6 мільярдів гривень, або 14% від вартості реалізованого газу.

"На населення, бюджетні установи і організації, підприємства теплоенергетики припадає 3,4 мільярди гривень, в тому числі теплокомуненерго заборгувало 2,8 мільярдів гривень", - заявив перший віце-прем'єр.

Він наголосив, що найбільше занепокоєння викликає стан розрахунків підприємств теплопостачання - станом на 21 вересня їх рівень становить лише 71%.

За даними Клюєва, найгірші показники розрахунків тепломереж - у Закарпатській області - 33%, Луганській - 33%, Житомирській - 44%, Кіровоградській - 48%, Донецькій - 48%, Хмельницькій - 56% та у Севастополі - 39%.

Він доручив Мінфіну та всім керівникам центральних органів виконавчої влади до 1 жовтня забезпечити повне погашення заборгованості за енергоносії бюджетних установ та організацій.

Крім того, перший віце-прем'єр доручив Мінвуглепрому до 1 листопада поточного року поставити повну норму побутового вугілля, яке надається вугільними підприємствами своїм працівникам, пенсіонерам, інвалідам та сім'ям загиблих працівників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування