Луценко бачить загрозу влади злочинців

П'ятниця, 24 вересня 2010, 22:05
В Україні існує загроза встановлення режиму клептократії - влади злочинців.

Про це заявив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Минулого тижня Донецький міський суд закрив кримінальну справу проти Ґіві Немсадзе, звинувачуваного у створенні бандитського угрупування, на рахунку якого вбивство щонайменше 57 людей", - нагадав політик.

"Суд погодився з прокуратурою, яка нібито довела, що організатором злочинів є не Немсадзе, а його покійний брат Гурам", - цитує Луценко його прес-служба.

"Немсадзе - лідер однієї з найкривавіших банд України. Донецький суд давно відомий своїми одіозними рішеннями. 2005 року міліція викопала понад 50 трупів. Мала відеопокази причетних до вбивств десятків громадян. Вони свідчили саме на живого брата", - уточнив він.

Лідер "Народної самооборони" нагадав, що прокуратура оголошувала Немсадзе в розшук на підставі зібраних міліцією матеріалів, і це рішення було обґрунтованим.

"Тільки зараз, із приходом до влади Партії регіонів, Немсадзе приїхав з явкою з повинною про те, що він - нещасна жертва свого брата, на якого він боявся донести. Він каже, що є жертвою "помаранчевого" режиму та особисто Луценка", - заявив політик.

Луценко вважає, що все, що зараз відбувається, є серйозним викликом Україні.

"В країні реально може встановитись режим клептократії. Багато кримінальних авторитетів, які були нами загнані за кордон, зараз повернулись й озброюються", - вважає він.

"Міністерство внутрішніх справ офіційно зареєструвало зброю, зокрема, нарізну, керівників угрупувань. Зараз відкрито відновлюються порядки, коли влада й організована злочинність достатньо часто співпрацювали", - заявив екс-міністр МВС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування