Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Свободи слова в Україні немає

Субота, 25 вересня 2010, 19:21

Спікер Володимир Литвин вважає, що наразі в країні немає свободи слова.

Про це він заявив перед громадськістю міста Южне Одеської області, повідомляє Уніан.

"У нас немає свободи слова. Якщо раніше одиниці журналістів не продавалися, то тепер

(залишилися) тільки одиниці принципових. Іноді досить поглянути на назви тих або інших видань, і буде ясно, як вони піднесуть інформацію. Звичайно, це не стосується присутніх", - сказав Литвин.

На його думку, в Україні повинен відбутися серйозний діалог, "як жити далі в ситуації, що склалася в засобах масової інформації".

Зауваживши, що "президент запропонував закон, згідно якому може з`явитися справжнє незалежне телебачення", спікер парламенту висловив побоювання щодо "профанації в цьому питанні: навряд чи нам потрібна "галочка" в питанні про свободу слова".

Торкнувшись передвиборної ситуації, Литвин спрогнозував, що виборчий список "Народної партії" в Одеську обласну раду очолить народний депутат Сергій Гриневецький, а в цілому по Україні очолювана їм Народна партія набере до 10 відсотків мандатів в місцевих радах.

Разом з тим він зазначив, що розуміє складність виконання цього завдання.

"На партійному з`їзді я казав, що ми вже практично подарували 5 відсотків місць інших партіям, тому що деякі політичні сили дуже наполегливо пропонують нашим однопартійцям балотуватися по мажоритарних округах", - підкреслив Литвин.

Хто очолить список "народників" в Одеську міськраду, він не назвав: "Я спеціально не цікавлюся списками кандидатів до місцевих рад, залишаючи право вирішувати ці питання однопартійцям на місцях".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування