Греція шукатиме можливості пустити до себе українців

Неділя, 26 вересня 2010, 11:00
Греція буде сприяти спрощенню процедури отримання українськими туристами віз для поїздок до цієї країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Грецької Республіки Дімітріс Друстас під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко, повідомляє прес-служба українського МЗС.

Він зазначив, що Греція дуже зацікавлена у збільшенні туристичного потоку з України і планує ближчим часом знайти можливості в рамках правил Шенгену аби сприяти спрощенню процедури отримання українськими туристами віз.

Глава МЗС Греції запевнив, що Афіни підтримують необхідність активізації переговорів щодо лібералізації візового режиму між ЄС та Україною.

В свою чергу Грищенко наголосив на тому, що Україна розглядає Грецію як одного з своїх найбільш важливих політичних та економічних партнерів серед країн-членів ЄС.

Він зазначив, що в Києві уважно вивчають грецький досвід боротьби з наслідками фінансово-економічної кризи, що переживає ця країна.

Міністр також наголосив на важливості для України досвіду проведення Грецією Олімпійських ігр в 2004 році в контексті підготовки нашої держави до Євро-2012

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування