Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді хочуть створити комісію через "політичну розправу" на фестивалі

Понеділок, 27 вересня 2010, 14:34


Партія "За Україну!" ініціюватиме на найближчому засіданні парламенту створення слідчої комісії у зв'язку з побиттям учасників та організаторів фестивалю "Гайдамаки.UA".

Про це заявив лідер партії В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба "За Україну!".

Також він повідомив, що на ім'я генерального прокурора, голови МВС та голови СБУ спрямовано звернення за підписом усіх депутатів групи "За Україну!" з вимогою розслідувати напад на учасників та організаторів фестивалю "Гайдамаки.UA".

"Сьогодні ми стали свідками ситуації, коли політична дискусія перетворюється на політичну розправу", - заявив Кириленко.

Він наголосив, що правоохоронці зобов'язані встановити не тільки виконавців цього нападу, а й встановити замовників.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 вересня, під час проведення фестивалю повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" під Києвом група з 15 "молодчиків" із бітами зненацька напала на охорону й організаторів фестивалю.

Перед тим, 24 вересня, нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко просив голову СБУ Валерія Хорошковського перевірити законність проведення фестивалю "Гайдамаки.UA".

У відповідь нардеп від НУНС Олесь Доній (з літа - член групи "За Україну!"), який є головою оргкомітету й головним режисером фестивалю "Гайдамаки.UA", назвав поведінку Колесніченка неадекватною і заявив, що той потребує "психіатричної експертизи".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування