Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДВЕДЄВ ТАКИ ВИТУРИВ ЛУЖКОВА

Вівторок, 28 вересня 2010, 08:57


Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про дострокове припинення повноважень мера Москви Юрія Лужкова.

Про це повідомили в прес-службі Кремля.

"На підставі підпункту "г" пункту 1 і підпункту "а" пункту 9 статті 19 ФЗ від 6 жовтня 1999 року № 184 - ФЗ "Про загальні принципи організації законодавчих (представницьких) і виконавчих органів державної влади суб'єктів РФ постановляю: відректи ("отрешить" в оригіналі) Лужкова Юрія Михайловича від посади мера Москви у зв'язку зі втратою довіри президента РФ", - говориться, зокрема, в указі.

"Призначити Рєсіна Володимира Йосиповича тимчасовим виконувачем обов'язків мера Москви на період до вступу на посаду особи, наділеної повноваженнями мера Москви", - говориться також у ньому.

Цей указ набуває чинності з дня його підписання, повідомляє "Інтерфакс".

При цьому Медведєв не планує зустрічатися з Лужковим, повідомила прес-секретар президента Наталя Тімакова.

Відповідаючи на запитання журналістів у вівторок у Шанхаї, вона підкреслила, що Лужков відправлений у відставку "з формулюванням про втрату довіри президента".

Прес-секретар президента РФ зазначила, що Лужков "на тиждень брав відпустку - що було узгоджено з адміністрацією президента - щоб обміркувати, як він буде діяти далі".

Сьогодні існує два варіанти звільнення глави регіону з поста достроково - або за власним бажанням, що виражається в заяві про відставку, або коли президент приймає таке рішення, але вже з жорстким формулюванням, - втратою довіри, сказала Тімакова.

"Висновки робіть самі", - додала вона.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування