Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після бійки на фестивалі два "бійці" потрапили в лікарню

Вівторок, 28 вересня 2010, 11:25


Двох із групи нападників на організаторів і охорону фестивалю "Гайдамаки.UA" після інциденту відвезли в лікарню, зараз вирішується, чи порушувати кримінальну справу.

Про це сказав начальник Управління громадської безпеки УМВС Сергій Середюк, пише газета "Сегодня".

"Міліція не стояла осторонь!", - запевнив він.

"15-20 хлопців спробували пройти на фестиваль безкоштовно, охорона їх не пустила, почалася бійка. Прийшов міліцейський патруль і зажадав припинити порушувати порядок", - розповів Середюк.

"У відповідь міліціонер одержала удар кулаком в обличчя, після чого стрельнув із пістолета одному з нападників у ногу. В цей час вискочив ще один хлопець і вдарив другого міліціонера. Той теж дістав пістолет і стрельнув нападнику в область таза", - продовжив він.

"Двох порушників відвезли в лікарню, міліціонери зняли побої. Зараз вирішуємо, чи порушувати кримінальну справу", - повідомив начальник Управління громадянської безпеки УМВС.

Один з організаторів "Гайдамак" В'ячеслав Пономарьов описує недільні події інакше: "Увечері 26 вересня декілька озброєних бітами й залізними прутами хлопців спортивної статури увірвалися на територію парку, де проводився фестиваль" (в Ірпені Київської області).

"Поскандалили при вході, травмували трьох охоронців. Міліція не втручалася до моменту, поки один із грабіжників не кинувся на їхнього колегу. Міліціонер вистрілив у повітря. Але ніхто із грабіжників не був затриманий", - стверджує В'ячеслав Пономарьов.

Як повідомлялося, обласна міліція Київщини вже проводить дослідчу перевірку інциденту під час фестивалю повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA".

Між тим, партія "За Україну!" має намір ініціювати на найближчому засіданні Верховної Ради створення слідчої комісії у зв'язку з побиттям учасників і організаторів фестивалю "Гайдамаки.UA". Вона вважає, що таким чином "політична дискусія перетворюється на політичну розправу"

Один із членів "За Україну!" Олесь Доній є головою оргкомітету й головним режисером фестивалю "Гайдамаки.UA".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: