Доній: бійка на фестивалі - іспит для влади

Вівторок, 28 вересня 2010, 12:50


Депутат і організатор фестивалю "Гайдамака.UA" Олесь Доній вважає, що дії щодо побиття організаторів та охорони цього фестивалю будуть іспитом для влади.

"Я думаю, це буде якраз іспит для влади, якщо міліція затримає нападників, бо є заяви з нашого боку та з боку постраждалих", - сказав він у інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

"Якщо вона затримає, і ця справа про побиття буде доведена до суду, то, безперечно, це буде великим позитивом", - додав Доній.

Він наголосив, що "це був фактично родинний фестиваль, ми навіть заборонили продаж алкогольних напоїв, а на вході висів великий транспарант, що заборонено вживання будь-якої нацистської, українофобської та комуністичної лексики".

Однак на третій день фестивалю, у неділю ввечері, "близько 20 осіб спортивного вигляду, з бритими черепами, з бітами і металевими прутами намагалися прорватися на територію фестивалю і дійти до фестивальних майданчиків".

"На щастя, у нас добре спрацювала охорона. Окрім кількох десятків волонтерів, безпеку людей на фестивалі пильнували ще й працівники охоронної фірми "Вулкан", з якою в нас була підписана угода. Вони зуміли відбити напад", - сказав Доній.

Він зазначив, що декілька охоронців постраждали: "один у лікарні зі струсом мозку, в кількох інших синці або поламана рука".

"Міліціонери поводили себе досить дивно. Хоча з ними також була підписана угода, але було всього двоє-троє міліціонерів, які взяли участь у відбитті атаки, але нічого не зробили для затримання нападників", - сказав опозиційний депутат.

Доній наголосив: "хоча кілька чоловік з міліції приїхали через хвилин п'ятнадцять (для того, щоб записати свідчення), така структура як "Беркут" не приїхала на бійку".

"Натомість через кілька годин прибули на закриття фестивалю з вимогою, щоб, не дай Боже, фестиваль не затримався на жодну пісню. Мене це здивувало, що "Беркут", спеціалізована частина МВС, не приїхала на бійку навіть постфактум, зате приїхали наприкінці фестивалю, щоб у жорсткій формі сказати організаторам, що не повинно бути жодної пісні зайвої", - сказав він.

"І зараз іспит для міліції: якщо вона знає - нехай затримує, нехай доводить справу до суду, а не лише говорить", - заявив організатор фестивалю повстанської та патріотичної пісні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...