Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова можуть порушити боргову обіцянку

Вівторок, 28 вересня 2010, 13:19
Рівень державного боргу України до кінця року може досягти 41-42% валового внутрішнього продукту.

Про це повідомив віце-прем`єр з економічних питань Сергій Тігіпко журналістам під час конференції.

"До кризи уряд дотримувався зваженого і непоганого підходу до бюджетної політики. Наш зовнішній борг був 12% до ВВП, за час кризи ця цифра практично потроїлася. Ми вимушені були запозичувати кошти, і до кінця цього року ця цифра може становити близько 41-42% до ВВП", - сказав урядовець.

Водночас він зазначив, що зусилля, які докладає уряд для скорочення дефіциту державного бюджету, свідчать про те, що уряд має намір узяти ситуацію з державним боргом під контроль.

Він також зазначив, що це досить непросте завдання.

Також у бесіді з журналістами Тігіпко повідомив, що найближчим часом Україна може відновити переговори про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

"Я впевнений, що найближчим часом ми запропонуємо європейцям практично розблокування переговорів про зону вільної торгівлі, яка входить в угоду про асоціацію, і вже є такі пропозиції", - зазначив віце-премєр.

Водночас він впевнений, що "такі дискусії будуть нелегкими, тому що ми теж не хочемо відкривати ринок в односторонньому порядку".

Як відомо, раніш Тігіпко заявляв, що уряд Азарова планує зробити ряд жорстких дій щодо недопущення збільшення держборгу України понад позначку в 40% від ВВП.

"Борг 40% від ВВП - ми розуміємо, наскільки це критично", - сказав він тоді і додав: "Збільшувати цей борг ми не збираємося".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...