Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні почалося політичне полювання на священиків

Вівторок, 28 вересня 2010, 16:53

Комітет виборців України заявляє про спроби політичних партій залучити в свої списки на виборах до місцевих рад священиків у Львівській області.

Про це на прес-конференції у Львові заявила виконавчий директор Львівської облорганізації КВУ Оксана Дащаківська, повідомляють Українські новини.

"У районах почалося полювання на священиків, щоб залучити їх у свої списки", - сказала вона.

За її словами, таким чином, політичні партії намагаються здобути голоси прихожан цих священиків.

При цьому Дащаківська відмовилася назвати, що це за партії, сказавши лише, що провладні партії цього не потребують.

Лідер Львівської облорганізації партії "Сильна Україна" Василь Барилюк повідомив, що у списках його партії у Львівській області немає жодного священика, хоча він був би не проти присутності хоча б одного.

У той же час лідер Львівської облорганізації партії УРП "Собор" Степан Середа повідомив, що його партія приваблює священиків у списки, тому що їх присутність у місцевих радах допоможе не допустити дерибану.

Як повідомлялося, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив список Партії регіонів на виборах Одеської облради. Він буде балотуватися до облради за мажоритарною системою.

У жовтні минулого року Агафангел потрапив у центр скандалу, коли наказав у трьох одеських храмах зачитувати "молитву про те, щоб Господь напоумив скорботою і хворобами озлоблених, збожеволілих наклепників на Христа і Його Святу Церкву", а саме трьох журналісток газети "Сегодня", які написали про вартість послуг у храмах Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...