Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський похвалився, що у нього є спецгрупа

Середа, 29 вересня 2010, 10:57
В Україні підготовлена спецгрупа, яка може діяти за межами країни в питаннях боротьби з піратством.

Про це заявив глава СБУ Валерій Хорошковський в інтерв'ю "Комсомольська правда" в Україні".

"Що ж стосується боротьби з піратством, то тут все залежить від мети і засобів. Ми зробили низку ініціативних кроків на шляху приєднання до міжнародної операції "Аталанта", покликаної боротися з піратами", - сказав він.

"На сьогоднішній день підготовлена спецгрупа, яка може діяти за межами України. Але для цього потрібно отримати згоду Верховної Ради і ухвалити спеціальний закон. Тому це питання поки залишається невирішеним", - зазначив глава СБУ.

"До того ж застосування сили завжди оцінюється за головним критерієм - заручникам треба зберегти життя. Як показує практика, варіант переговорів завжди менш ризикований", - додав він.

Крім того, за словами Хорошковського "виклики та загрози для України виявилися глобальними".

"Наприклад, в енергетичній сфері (Україна хоче залишатися потужною транзитною державою), в банківській взагалі всі процеси глобальні - від валютних курсів до макроекономічних процесів", - зазначив глава СБУ.

"Я вже не кажу про тероризм або міжнародну злочинність, наркотрафік. І коли ми говоримо про безпеку, то перш за все враховуємо інтереси країни, нашу здатність впливати на загальносвітові процеси", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування