Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидати можуть почати реєстрацію

Середа, 29 вересня 2010, 11:14
 

У вівторок в Україну завершувалося формування одномандатних мажоритарних округів з виборів депутатів місцевих рад.

Це передбачено календарним планом основних заходів з організації та проведення місцевих виборів 31 жовтня, затвердженим ЦВК.

Рішення про створення одномандатних округів, в яких будуть обиратися депутати за мажоритарною системою, приймає відповідна територіальна виборча комісія.

Межі багатомандатних округів, в яких депутати будуть обиратися за пропорційною системою, збігаються з межами відповідних населених пунктів, і рішення про їх створення не приймаються.

Згідно Календарного плану, з 29 вересня по 6 жовтня можна подавати документи для реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад за партійними списками, в мажоритарних округах, а також на посаду сільського, селищного, міського голови у відповідні тервиборчкоми.

Висування кандидатів почалося в понеділок, 27 вересня і триватиме до 2 жовтня.

Відповідний тервиборчком має прийняти рішення про реєстрацію кандидатів не пізніше, ніж через три дні після подачі документів. Останній термін реєстрації кандидатів - 8 жовтня.

На відміну від попередніх місцевих виборів закон не містить вимоги про збір підписів виборців на підтримку кандидатів або про внесення грошової застави.

На наступний день після реєстрації кандидати у депутати місцевих рад, а також на посаду сільського, селищного, міського голови можуть приступати до ведення передвиборної агітації.

Відповідно до закону, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також обласних, районних та міських рад обираються за змішаною системою: одна половина - за партійними списками, друга - в одномандатних мажоритарних округах, хоча висувати кандидатів у цих округах можуть тільки місцеві партійні організації.

У той же час депутати сільських та селищних рад обираються за мажоритарною системою. Кандидатів на посаду міських голів можуть висувати тільки місцеві партійні організації, сільські та селищні голови балотуються як від партій, так і шляхом самовисування.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: