Хорошковський клянеться не зводити рахунки з Тимошенко

Середа, 29 вересня 2010, 11:26
Глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що Юлія Тимошенко ніколи не була борцем з корупцією.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді" в Україні".

"Юлія Володимирівна ніколи не була борцем з корупцією. Це точно не її характеристика. Зводити ж рахунки - не моя стихія. Я скоріше схильний прощати, особливо якщо мова йде про особисте. Але якщо хтось не в ладах з законом, то він буде відповідати", - заявив глава СБУ.

Крім того, він зазначив, що основною мотивацією його приходу на посаду глави Митної служби за часів уряду Тимошенко було збільшення доходів бюджету, в тому числі і за рахунок боротьби з корупцією.

"Я взяв на себе таке зобов'язання і його виконав", - сказав Хорошковський.

"А потім у Тимошенко змінилося ставлення до мене виключно щодо болючого для неї питання газу. Навіть не газу, а способу його вилучення. Після ми вже точно не могли працювати разом", - заявив глава СБУ.

"Хоча початкові симптоми відзначав і по іншим моментам, але не бачу сенсу зараз про це говорити", - додав він.

Крім того, за словами Хорошковського, нього немає "ніяких поєдинків" з колишнім першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим. "Ситуація розвинеться виключно законним чином", - сказав глава СБУ.

Крім того, Хорошковський заявив: "У мене є етичний принцип, який дозволяє працювати з різними керівниками. Ніколи не ворушити те, що було. Це наші відносини, службові ситуації, які часто важливіші за особисті. Ми живемо на роботі".

Відповідаючи на питання щодо відносин із президентом Віктором Януковичем, глава СБУ сказав: "Обговорювати відносини з президентом - неправильно. Ми знаходимося в рамці "начальник - підлеглий".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування