Нафтогаз знову програв Фірташу

Середа, 29 вересня 2010, 15:29
Суд відхилив апеляційну скаргу "Нафтогазу" на рішення Шевченківського райсуду Києва щодо газу "РосУкрЕнерго".

Текст ухвали Апеляційного суду міста Києва від 17 вересня 2010 року по справі "РосУкрЕнерго" проти "Нафтогазу" оприлюднило "Дзеркало тижня".

Як сказано в ухвалі, суд постановив: відхилити апеляційну скаргу "Нафтогаза" і залишити в силі рішення суду першої інстанції - Шевченківського районного суду міста Києва від 13 вересня 2010 року.

"Визнано та видано дозвіл на виконання окремого рішення Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольм від 30 березня 2010 року", - йдеться у документі.

При цьому "трибунал постановляє, що "РосУкрЕнерго" виплатила основні суми, які вимагає Нафтогаз по контрактах 2/04 і 3/04, 15 січня 2010 в силу її заяви про зарахування станом на цю дату".

"Щодо сум, присуджених сторонам вище, це окреме рішення не може бути виконано, поки не буде винесено остаточне рішення", - зазначено у визначенні.

"Рішення набуває чинності з моменту його оголошення, але може бути оскаржене у Верховному суді протягом двадцяти днів з дня набрання ним чинності шляхом подачі скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції", - йдеться у документі.

Таким чином, вже дві судові інстанції України підтвердили правомірність Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого "Нафтогаз" зобов'язаний повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярдів кубометрів газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування