У Тимошенко лякають колосальним стрибком цін

Середа, 29 вересня 2010, 17:02
Основною причиною зростання цін в Україні є друк грошей і випуск облігацій внутрішньої позики урядом.

Про це на прес-конференції заявив міністр фінансів опозиційного уряду, БЮТівець Андрій Сенченко, повідомляє прес-служба блоку.

"Буде щастя, якщо до кінця року країна утримається в рамках 15% показника інфляції, оскільки сьогодні діями уряду Азарова-Януковича країна поставлена на межу гіперінфляції", - сказав він.

На думку Сенченка, наступного року Україну очікує "колосальний ріст цін на продукти харчування", йдеться у повідомленні.

"Як мінімум до середини наступного року влада заклала серйозні передумови для систематичного росту цін на продукти харчування", - заявив він.

Сенченко наголосив, що влада не вживає необхідних кроків для мінімізації негативних процесів в економіці, оскільки "такі кроки суперечать логіці збагачення влади".

БЮТівець зазначив, що проект держбюджету-2011 передбачає замороження зарплат, пенсій, та водночас, підвищення пенсійного віку для громадян.

"Люди залишаться без робочих місць і без заробітних плат", - наголосив він.

Сенченко також висловив занепокоєння тим, що уряд "приховує правдиву інформацію про темпи падіння середньої зарплати, яка спостерігається протягом двох останніх місяців", йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування