Бродський знає, що конвульсії крадіям не допоможуть

Середа, 29 вересня 2010, 17:45
Держкомпідприємництва працює над скасуванням обов'язкового використання бланків суворої звітності, марок, голограм.

Про це заявив глава відомства Михайло Бродський, коментуючи заяву депутата від Партії регіонів Василя Грицака, який назвав його "хворим шизофреніком", повідомляє прес-служба комітету.

"Для мене образливі заяви з боку Грицака - не новина. Ми зараз працюємо над скасуванням обов'язковості використання різноманітних бланків суворої звітності, марок, голограм і т.д. З їх допомогою з кишень українців витягуються мільйони, якщо не мільярди гривень", - сказав він.

"Друкує ці документи концерн ЄДАПС, до якого має стосунок Грицак. Тому його заяви лише доводять, що ми на правильному шляху", - зазначив Бродський.

"Ми не дамо можливості  незаконно отримувати мільярдні прибутки від поборів, створених за рахунок штучних, нікому не потрібних голограм, бланків чи марок", - заявив глава Держкомпідприємництва.

Крім того, комітет наполягає на скасовуванні ліцензії на розробку, виробництво, використання, експлуатацію, експертизу, ввезення, вивезення криптосистем і засобів криптографічного захисту інформації, на яких спеціалізується ЄДАПС.

Як зазначається у повідомленні, це призведе до втрати концерном монопольного становища на ринку надання подібних послуг. 

Бродський також навів приклад Франції, яка створила державний портал, на якому громадяни можуть отримати більшість державних послуг та скачати зразки потрібних документів.   

"Ми також будемо йти цим шляхом. Проект електронної України вже не за горами. І хоч би як всі ці українські крадії та корупціонери битимуться в конвульсіях, це їм не допоможе", - зауважив Бродський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування