Азарова допитають щодо виборів в Європі

Четвер, 30 вересня 2010, 15:09
 

Президент Європарламенту Єжи Бузек планує обговорити місцеві вибори в Україну з прем'єром Миколою Азаровим під час його візиту до Брюсселя.

Візит запланований на 13 жовтня, повідомила в Брюсселі прес-секретар президента Європарламенту Інга Росинська, передає Обком з посиланням на Уніан.

Вона зазначила, що президент отримав лист від дев'яти опозиційних партій Україну, в якому висловлюється стурбованість можливістю проведення місцевих виборів недемократичним шляхом.

"Президент відповість на цей лист належним чином і має намір розглянути питання підходів до проведення місцевих виборів в Україні серед інших важливих питань в двосторонньому порядку денному ЄС-Україна під час його майбутньої зустрічі з прем'єром Азаровим 13 жовтня в Брюсселі", - сказала Росинська.

Як повідомлялося, керівники дев'яти опозиційних партій України підписали лист до міжнародних організацій, в якому висловили свою стурбованість щодо можливості проведення недемократичних виборів в Україні.

Лідери опозиційних партій заявляють, що влада застосовує сім основних технологій фальсифікації.

Серед них жорстке домінування пропрезидентської більшості в ЦВК, порушення принципу пропорційності при формуванні ТВК в інтересах провладних партій, порушення пропорційності призначення керівництва ТВК, формування складу дільничних комісій з перевагою у бік однієї з політсил, закріплення законом можливості підрахунку голосів без наявності кворуму в комісії.

Лист направлено голові Ради Європейського Союзу, президенту Єврокомісії, президенту Європарламенту, президенту ПАРЄ, голові ОБСЄ, главам держав - стратегічних партнерів України, керівникам іноземних дипломатичних місій в Україні та керівникам міжнародних фондів і організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...