Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не відвідає саміт НАТО особисто?

Четвер, 30 вересня 2010, 20:26
Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен відвідає Україну на початку наступного року.

Про це розповів глава місії України при НАТО, посол Ігор Долгов у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також підтвердив факт участі України на майбутньому саміті країн-учасниць операції в Афганістані в рамках саміту НАТО, який пройде 19-20 листопада в Лісабоні.

"Президент Віктор Янукович отримав запрошення генерального секретаря НАТО взяти участь у саміті країн - учасниць операції в Афганістані в Лісабоні", - нагадав дипломат.

"Ми продовжуємо працювати над цим питанням, оскільки участь передбачає не фізичну присутність, а зміст - з чим ми приїдемо, і що ми отримаємо від цього. Україна буде представлена на належному рівні", - сказав Долгов.

Глава місії особливо звернув увагу на значимість майбутнього саміту альянсу, так як саме під час цього заходу буде прийнята нова стратегічна концепція НАТО на майбутні 10-15 років.

"Ми з інтересом чекаємо, що буде відображено в новій стратегічній концепції альянсу. Ми впевнені, що Україні буде вписана в цю концепцію, тому що, і це неодноразово підкреслювалося на політичному рівні, Україна є чинником європейської безпеки і буде ним залишатися", - сказав дипломат.

Говорячи в цілому про відносини Києва з альянсом, Долгов заявив: "Політичні заяви керівництва України і НАТО починають втілюватися в життя".

"Я маю на увазі те, що Україна, визначивши позаблоковий статус, разом з тим продовжує докладати всіх зусиль для того, щоб співпраця з НАТО розвивалася і приносила практичну віддачу, конкретні результати. І вони вже є", - уточнив він.

Як приклад він назвав участь України, вперше в історії двосторонніх відносин, в силах швидкого реагування НАТО, підписання з Туреччиною меморандуму про взаєморозуміння про обмін даними про повітряну обстановку, продовження участі в операціях НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...