Депресивний депутат відмовився переслідувати журналістку

Понеділок, 11 жовтня 2010, 12:11

Депутат Юрій Бут відмовився від своїх позовних вимог до журналістки Ольги Сніцарчук, після чого Апеляційний суд закрив справу.

Про це повідомляє прес-служба Бута.

Бут нагадав, що 16 вересня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про стягнення з "5 каналу" та Сніцарчук 20 тисяч гривень моральної  шкоди.

Депутат заявив, що вважає дане рішення суду "законним і обґрунтованим".

Однак, "щоб не давати приводу ЗМІ і окремим громадянам невірно тлумачити суть справи" він "усвідомлено прийняв рішення не добиватися виконання законної ухвали суду відповідачами і звільнив їх від цих обов'язків".

"Впевнений, що ні Сніцарчук ні будь хто інший в подальшому не дозволить собі вживати образливі та некоректні висловлювання на адресу народних депутатів України, а також інших громадян. Кожний буде з повагою ставитися один до одного. І мені б дуже хотілось, щоб толерантна лінія поведінки була нормою в стосунках журналістів та парламентаріїв", - заявив Бут.

Як відомо, Сніцарчук мала сплатити Буту 20 тисяч гривень за те, що назвала його у своєму сюжеті "відщепенцем".

***

Водночас до "Української правди" звернулася мама журналістки Лідія Сніцарчук, яка зазначила, що Бут мотивував своє прохання до Апеляційного суду переглянути апеляцію журналістки на рішення Подільського суду про стягнення 20 тисяч гривень "у зв'язку з новими виявленими обставинами".

"Новими обставинами" виявилася я, - "особа похилого віку", яку повністю утримує журналістка", - сказано у листі.

При цьому мама Сніцарчук зазначила, що "нові обставини", що "виплили" у новому позові Бута, "виявилися дещо гіперболізовані".

"Змушена щиро зізнатися, "похилою особою" - "утриманкою" є жінка, яка ще цілком може дати собі раду в цьому житті", - написала Лідія Сніцарчук.

Вона додала, що не є пенсіонеркою, а працює заступником гендиректора з наукової роботи однієї поважної української установи, а також є доктором наук із соціальних комунікацій, професором одного з вищих навчальних закладів.

Українська правда   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News