Могильов воскресить скандальний загін, який прославився завдяки середньому пальцю

Понеділок, 11 жовтня 2010, 11:09

Найближчим часом на дороги країни повернеться "Кобра", розформована колишнім головою МВС Юрієм Луценком.

Про це повідомив "Сегодня" керівник прес-служби департаменту ДАІ Євген Кравець.

За його словами, нова-стара структура з "кобрівськими" функціями буде називатися "Загін міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ" (скорочено з російської - ОМОН).

"Наказ про створення Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ підписав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов", - розповів Кравець.

"Свого часу "Кобра" була дуже ефективним і мобільним загоном швидкого реагування, який використовувався на трасах в регіонах зі складною криміногенною обстановкою. Для співробітників підрозділу не існувало жодних авторитетів, не діяли телефонне право, хабарі. Так, їх боялися, бо знали: там, де "Кобра", - більше порядку і з цими хлопцями краще не жартувати", - додав він.

Як розповіли в Департаменті ДАІ, головне завдання загону - відпрацьовувати в оперативному плані регіони, де висока аварійність, слабка водійська дисципліна і зростає злочинність на дорогах.

Супровід делегацій також залишається у віданні загону. У його штаті буде 4 відділення і 162 співробітники.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов підписав наказ, згідно з яким найближчим часом буде збільшено кількісний склад і повноваження працівників спецпідрозділу ДПС особливого призначення при МВС, яке підпорядковується ДАІ і раніше називалося "Кобра".

Як відомо, "Кобру" було розформовано Луценком після непристойного жесту, який кортежу спікера Арсенія Яценюка показав заступник командира цього спецпідрозділу ДАІ Олексій Кожа.

На питання, чи можуть знову прийняти в загін Кожу, в Департаменті ДАІ відповіли негативно: "Досить нам і одного пальця".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...