Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий слідчий у справі Гонгадзе зробить усе, що йому скажуть?

Понеділок, 11 жовтня 2010, 14:16


Микола Мельниченко припускає, що він не буде співпрацювати з новим слідчим у справі про вбивство Георгія Гонгадзе Владиславом Грищенком.

Про це він заявив, коментуючи "Газеті по-київськи" відставку слідчого Олександра Харченка і призначення на його місце Владислава Грищенка.

"Слідчий Харченко зібрав матеріали, за якими, на мій погляд, хоч сьогодні можна висунути обвинувачення Кучмі й Литвину. За його сприяння були завершені експертизи записів, проведені слідчі експерименти в кабінеті Кучми", - сказав Мельниченко

"Відставку Харченка я розцінюю як протест. Слідча група Харченка під кураторством Голомші рухались у правильному напрямку, але їм фізично не дали довести справу до кінця. Той же Ющенко", - вважає він.

"Можливо, я тепер взагалі не буду співпрацювати з новим слідчим, я його не знаю", - заявив екс-майор держохорони.

У свою чергу, представник інтересів удови загиблого журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко зазначила, що Владислава Грищенка вона бачила лише раз.

Адвокат сказала, що в неї "були питання до слідчого Харченка", але це вже нюанси.

"Його часто підставляли. Приміром, після затримання Пукача президент Ющенко і заступник голови СБУ Василь Грицак заявили, що його вже допитали й він назвав декілька прізвищ замовників. У цей час слідчий у справі - Харченко був у відпустці. Виходить, із Пукачем поговорили всі кому не лінь, а потім передали слідчому", - заявила Теличенко.

"Нового слідчого Владислава Грищенка я бачила лише раз. Було б велике благо якби призначили слідчим Юрія Грищенка - слідчого з групи Романа Шубіна, які розкручували справу щодо виконавців убивства, але на жаль...", - додала адвокат.

Між тим, джерела в ГПУ зазначили газеті, що Харченко намагався суперечити куратору Ренату Кузьміну. Видання посилається на чутки, за якими Харченко противився версії, що єдиним замовником убивства Гонгадзе був померлий глава МВС Юрій Кравченко.

Говорять також, що Харченко ще 21 вересня подав рапорт про відставку, але генпрокурор умовив почекати до початку суду. Однак працювати вже був неможливо: Кузьмін нібито почав давати Харченку усні вказівки, - той відмовився виконувати їх і звільнився.

При цьому про Владислава Грищенка кажуть, що він виконає будь-який наказ Кузьміна.

У прокуратурі зазначають, що зараз Кузьмін включив Грищенка у групу щодо отруєння Віктора Ющенка й нібито він напрацьовує "компромат" на слідчого Володимира Проскурника та екс-голову групи Галину Климович.

Саме Грищенко викликав на допит одеських охоронців Климович, які не охороняли її, коли вона розслідувала справу щодо отруєння. В оточенні Климович вважають, що Кузьмін через Грищенка, а також через прокурора Одеської області Проценко намагається знайти хоч щось, що дало б можливість порушити проти Климович справу.

Джерела газети не виключають, що за командою Грищенко порушить справу проти Кучми й Литвина, а потім так само скасує за вказівкою - тоді як Харченко б цього не робив.

Джерела кажуть, що Грищенко "виділився" у 2008 році, коли готував для суду документи за сфабрикованими звинуваченнями проти колишнього "важняка" Віктора Сандиги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...