Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецького обіцяли не саджати, але активи відберуть?

Вівторок, 12 жовтня 2010, 10:53

Київська влада під керівництвом Олександра Попова має намір повернути в комунальну власність усі ключові і найбільш дорогі активи, відчужені Черновецьким.

Про це повідомило "Делу" джерело в Київраді.

"Черновецькому вдалося домовитися з вищою владою лише про те, щоб захистити від кримінального переслідування найбільш близьких до нього людей, але ніхто не гарантував збереження за ними активів, виведених з комунальної власності", - заявив він.

Співрозмовник уточнив, що слідом за "Київміськбудом", "Київводоканалом" і іншими підприємствами-монополістами, що почало повертати собі місто, у числі перших під приціл потраплять дорогі земельні ділянки над станціями метрополітену.

Мова йде про декілька гектарів землі на проспекті Бажана біля станцій метро "Осокорки", "Позняки", "Харківська", що були передані в 2009 році в оренду дев'яти приватним компаніям для зведення офісно-торгово-розважальних комплексів.

Крім того, за словами джерела, київська влада має намір скасувати попередні рішення про виділення понад 10 га в районі наземної частини Святошинсько-Броварської лінії метро.

Також київська влада, збирається заявити свої претензії на земельні ділянки, де розташовані фітнес-клуби мережі Freestyle, які, нібито, мають відношення до бізнесу Степана Черновецького (сина Леоніда Черновецького).

Народний депутат Володимир Бондаренко додає до цього списку кілька будинків на головній вулиці столиці.

"Біля Центрального універмагу на Хрещатику є цілий квартал будівель, які за допомогою команди Черновецького опинилися в руках комерційних структур", - говорить парламентарій. Він упевнений, що ці будинки влада буде повертати в числі перших.

Також серед першочергових об'єктів "реприватизації" Володимир Бондаренко називає престижні земельні ділянки уздовж берегової лінії Дніпра й у затоках Десни, які активно продавала Київрада в останні роки.

Одним з найбільш скандальних рішень Київради по відчуженню земель був продаж ділянок на заповідній території Жукова острова. При цьому депутат упевнений, що кампанія по поверненню активів націлена не стільки на повернення коштовних об'єктів територіальній громаді, скільки на зміну їхнього кінцевого власника, пише видання.

Крім того, видання не виключає розколу фракції Черновецького - нібито, близьке оточення нинішнього мера має намір у такий спосіб створити команду, що зможе пройти в Київраду на наступних виборах, і там буде захищати їхні інтереси і власність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:54
По всій Україні лунала тривога через російський МіГ-31К
10:49
BHP пропонує купити конкурента Anglo American за майже $39 мільярди
10:33
Колишній строковик коригував вогонь ворога по позиціях ЗСУ: контррозвідка запобігла втечі агента РФ
10:32
Кредитний рейтинг Boeing впав через вплив проблеми з контролем якості на грошовий потік
10:32
Командувач армії Британії вважає, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії
10:30
Байден підписав закон, який дозволить заблокувати TikTok у США
10:21
Війна – не перешкода, інвестиції в Україну зростають: хто і чому інвестує
10:19
Китай надає причал для російського судна, що перевозить північнокорейську зброю - Reuters
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
Усі новини...