Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова подали в суд, щоб довести ще одну "корупційну схему" в уряді Тимошенко

Вівторок, 12 жовтня 2010, 11:01

Міністерство надзвичайних ситуацій подало до суду проти британської компанії Legal Business Consultants Ltd., звинувачуючи її в участі в міжнародній корупційній схемі із закупівлі МНС зношених машин за завищеними цінами.

Позов подано до відділення у цивільних і кримінальних справах Високого суду правосуддя Британії, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення найнятої українським урядом юридичної компанії Akin Gump Strauss Hauer and Feld.

МНС стверджує, що Legal Business Consultants та інші учасники схеми мали відносини у сфері власності та інші зв'язки з колишніми представниками українського уряду.

Згідно з даними міністерства, в результаті серії транзакцій було закуплено 27 медичних автомобілів за надмірно завищеною ціною.

Akin Gump нагадує, що це вже другий позов до закордонного суду в рамках антикорупційного розслідування, замовленого новим урядом у травні 2010 року.

Перший позов до федерального суду США в Портленді (Орегон) подала державна компанія "Укрвакцина" 17 вересня за допомогою Akin Gump і компанії Trout Cacheris.

Юридичний супровід позову до британського суду, згідно з повідомленням, забезпечує компанія Nabarro LLP, що тісно працює з Akin Gump.

"Це другий судовий позов є результатом комплексної ревізії за дорученням уряду України, і посилає сильний сигнал, що нинішня адміністрація піднімає питання про корупцію дуже серйозно", - прокоментував нову судову справу представник Akin Gump Марк МакДоугалл.

За його словами, метою залучення західних судів є недопущення повторення таких випадків корупції.

Як відомо, уряд уклав угоду з Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон, США) про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року по перший квартал 2010 року.

Trout Cacheris привернула до аудиту відоме міжнародне агентство розслідувань Kroll, Inc. і міжнародну юридичну фірму Akin Gump Strauss Hauer&Feld, LLP.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування