Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ "трусить" компанію, яка пов'язана із Шуфричем

Вівторок, 12 жовтня 2010, 15:03


В офісі ЗАТ "Нафтогазвидобування" з понеділка, 11 жовтня, іде обшук і виїмка документів.

Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня".

За їхніми даними, обшуки й виїмку документів в офісі компанії, яка розташована на Подолі у Києві, проводить Служба безпеки України на підставі "забезпечення контррозвідувальної діяльності".

Компанія "Нафтогазвидобування" займається видобутком нафти й газу, є одним з лідерів із видобутку природного газу в Україні. Вона володіє 8 свердловинами в Україні, серед яких одна з найглибших у Європі експериментальних свердловин (6 км).

У 2002 році частину "Нафтогазвидобування" придбав народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, зосередивши у своїх руках понад 50% акцій компанії.

У 2005 році він продав їх іншим особам. За даними видання, Шуфрич пішов на такий крок із метою захисту свого бізнесу від політичних опонентів. При цьому він зберіг за собою 10-річний опціон на викуп акцій.

Як повідомили джерела газети, після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Шуфрич почав процедуру поновлення своїх прав у відношенні "Нафтогазвидобування".

Саме з цим джерела пов'язують факт обшуків і виїмки документів у офісі компанії.

Менеджмент "Нафтогазвидобування" відмовився коментувати дану ситуацію.

У свою чергу, Шуфрич заявив, що коментує лише питання, пов'язані з його політичною діяльністю.

Як відомо, 10 липня Верховна Рада звільнила Шуфрича з посади міністра з надзвичайних ситуацій, яку він обіймав із березня 2010 року. Дане рішення парламент ухвалив наступного дня після того, як Янукович видав наказ про його призначення на посаду заступника секретаря РНБО.

При цьому Шуфрич заявив про те, що звільнити крісло міністра його попросив особисто президент України. Нібито дане рішення Януковича було пов'язане з розширенням коаліції, для чого й необхідно було "звільнити декілька крісел".

Однак із того часу посада голови МНС залишається вакантною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...