Литвин придумав, як не "збуджувати" опозиціонерів зайвий раз

Вівторок, 12 жовтня 2010, 15:28


Спікер Володимир Литвин запропонує депутатам домовитись про збереження за парламентською меншістю тих прав, які були в опозиції до зміни регламенту.

Зокрема, йдеться про надання меншості права щосереди формувати порядок денний, а також визначати міністра, який доповідатиме у п'ятницю під час години уряду, повідомляє УНІАН.

"Я буду пропонувати продовжити роботу у тих традиціях, які вже були напрацьовані в парламенті", - сказав Литвин у інтерв'ю журналістам.

За словами голови Верховної Ради, він пропонуватиме, щоб у середу на пленарних засіданнях після розгляду законів щодо ратифікацій документів, депутати розглядали питання, винесені "представниками фракцій не більшості".

При цьому він додав, що ці питання мають пройти відповідну процедуру підготовки.

"Таким чином збережемо ту традицію, яка вже начебто напрацьована, і можемо її зберегти, не дивлячись на те, що сьогодні є нові конституційні реалії, які не вимагають необхідності коаліції або опозиції", - сказав Литвин.

За його словами, це необхідно зробити "заради спокою" у парламенті та в суспільстві, а також, щоб з боку меншості не було підстав скаржитись на ігноруваннях її вимог.

"Навіщо збудження на порожньому місці?", - риторично запитав Литвин.

При цьому він зазначив, що це будуть усні домовленості, тобто з цього приводу не вноситимуться зміни до закону "Про Регламент Верховної Ради".

Як відомо, 8 жовтня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України".

До внесення цих змін закон про регламент ВР передбачав, що кожного пленарного тижня представники опозиційних фракцій у середу формували порядок денний засідання і визначали, які питання має розглядати парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування