Екс-директор президентської резиденції розкаявся у махінаціях

Четвер, 14 жовтня 2010, 12:06
Екс-директор президентської резиденції "Синьогора" визнав свою провину у великих зловживаннях з бюджетними коштами.

Як пише газета "Дело", Івано-Франківська прокуратура здійснює досудове слідство відносно колишнього гендиректора.

"За даними слідства, протягом квітня - грудня 2008 року він використовував бюджетні кошти в сумі 1,18 мільйонів гривень, не за цільовим призначенням. Гроші були виділені на відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок стихійного лиха в липні 2008 року", - йдеться в публікації.

"Однак керівництво резиденції без узгодження і дозволу Держуправління справами незаконно змінило цільове призначення цих коштів. Замість реконструкції мільйон гривень направили на будівництво сауни поза оздоровчо-лікувальним корпусом", - пише газета.

Кримінальну справу було порушено навесні цього року, проте, як зазначає видання, 31 серпня 2010 старший слідчий з особливо важливих справ прокуратури Івано-Франківської області звернувся до суду, де запропонував звільнити колишнього гендиректора від кримінальної відповідальності.

"Такий реверанс слідчий пояснив суддям тим, що колишній керівник президентської резиденції розкаявся у скоєному, злочин скоєно вперше, з того моменту обвинувачений законів більше не порушував", - йдеться у публікації.

Крім того, злочин гендиректора відноситься до категорії невеликої тяжкості.

Проте, пише газета, Богородчанський районний суд Івано-Франківської області відмовив слідчому, визнавши аргументацію недостатньою для зняття кримінальної відповідальності.

Подання прокуратури було відхилено, а кримінальну справу направлено прокурору Івано-Франківської області для продовження досудового слідства.

Як відомо, резиденція "Синьогора" була створена для екс-президента Леоніда Кучми у 2001 році на базі відомчого санаторію.
 
В кінці минулого року колишній президент Віктор Ющенко передав 10 800 гектарів земель держвласності від "Синьогори" національному парку, який глава держави розпорядився створити на території Богородчанського району Івано-Франківської області.

Кабмін та Держуправління справами повинні були до середини 2010 року виконати доручення президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування