Янукович пообіцяв не досягати результату "тільки язиком"

Четвер, 14 жовтня 2010, 13:05


Президент Віктор Янукович заявляє, що миттєвого результату від реформ його команди не буде, бо він не займається "популізмом".

Про це він сказав в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі", відповідаючи на запитання про здійснені реформи.

Янукович зазначив, що в Україні за 19 років незалежності не було здійснено системних реформ.

"Системних реформ не було в Україні, і не було по тій причині, що їх неможливо було впроваджувати в життя, тому що не було злагодженості між гілками влади, і різні політичні сили відстоювали різні позиції, і ніколи не було консенсусу", - сказав він.

"А що ми зробили, я можу вам сказати - дуже коротко. Практично завершений перший етап реформи судочинства, ухвалений закон про засади зовнішньої та внутрішньої політики, закон, якого не було за всі часи незалежності", - заявив Янукович.

Президент продовжив перелік реформ: "Реформа регуляторної політики, яка стосується всього суспільства, бізнесу, малого, середнього, великого, інвесторів, які працюють в Україні. Податкова реформа - незабаром буде ухвалено новий Податковий кодекс. Вже затверджений бюджетний кодекс. Схвалена концепція економічних реформ в Україні, заснований комітет по боротьбі з корупцією і підготовлений пакет антикорупційних законів".

На зауваження, що люди при цьому не відчувають наслідків цих реформ, а навпаки - погіршення свого економічного становища, Янукович парирував: "Назвіть мені хоч одну країну, у якій за півроку нової влади хтось відчув якісь наслідки".

"Ми побороли сьогодні той безлад, який панував в Україні останні 5 років. Сьогодні системно і злагоджено працює вся влада, усі гілки, як єдиний механізм. Що, цього не почули люди? Ну, тоді я не знаю, що треба зробити, щоб почули", - обурився глава держави.

"Ви знаєте, що будь-які реформи не дають миттєвого результату. Миттєвого результату можна досягти тільки язиком, як дехто робить із політиків і раніше робив. Популізмом займалися, розкрадали державні кошти і роздавали людям. Я цього не робитиму", - запевнив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування